İzlənmə rəqəmlərinin artmasının iqtisadi və sənaye təsirləri: bundan kim daha çox faydalanır?

• Son vaxtlar turnirlərin izlənmə rəqəmləri o qədər sürətlə artır ki, artıq maraqlanıram: bu qədər diqqətdən əsl qazancı kim götürür? Keçən həftə dostumla birlikdə bir finala baxırdıq, o da media sahəsində işlədiyinə görə hər dəfə ekranda görünən sponsor loqolarına fikir verirdi. Mən isə sadəcə oyuna baxmaq istəyirdim, amma doğrudan da hər hissənin arxasında reklam dayanırmış kimi görünürdü. O vaxtdan beynimdə sual var: bu artım daha çox komandaların, təşkilatçıların, sponsorların yoxsa platformaların xeyrinədir? Sizcə bu dövriyyədən kim daha çox qazanır?

365 3 0 Share

Comments (2)

• Məncə bu prosesdə demək olar ki, hamı payını götürür. Komandalar daha sərfəli sponsorluq müqavilələri alır, təşkilatçılar daha böyük tərəfdaşlıqlara çıxır, hətta kiçik yaradıcılar və analitiklər belə izləyici axınından özlərinə pay götürə bilir. Hətta mənim tanıdığım bir-iki kiçik kontent yaradıcısı turnirlər zamanı izlənmələrinin kəskin artdığını deyirdi — insanlar əlavə məlumat, kamera arxası fikirlər və ya sadəcə fərqli reaksiya axtarır.

Bu yaxınlarda 1xbet esports haqqında oxuyanda bir daha gördüm ki, ən böyük tədbirləri hazırlayan komandalardan tutmuş media tərəfdaşlarına qədər hər kəs bu yüksəlişdən pay alır. Yəni izlənmə nə qədər çox olsa, bütün bu sistem bir o qədər genişlənir və qazanc daha çox tərəfə yayılır.

• Mən çox vaxt tədbirlərin arxa planına nəzər salanda görürəm ki, səhnə quruluşundan tutmuş texniki heyətə qədər böyük bir kollektiv işləyir və bu işlərdə müxtəlif şirkətlər, studiyalar və xidmət təminatçıları rol oynayır. Elə olur ki, adətən oyunlarla əlaqəsi olmayan brendlər belə öz yerlərini tapır, çünki auditoriya böyükdür və diqqət cəlb edən hər şey onlar üçün fürsətdir. Şəhərdəki bəzi kafe və məkanların böyük turnirlər zamanı xüsusi yayımlar etməsi də göstərir ki, izlənmə artdıqca iqtisadi fəaliyyət də ona uyğun genişlənir.

Looks like your connection to URSTYLE was lost, please wait while we try to reconnect.