xgscore.io

• Останнім часом помітив, що майже всі аналітики постійно посилаються на xG, коли говорять про ринок “обидві заб’ють”. Але мене не полишає думка, чи дійсно цей показник настільки впливає на реальну вірогідність голів, чи це просто нова мода в прогнозах. Наприклад, бувають матчі, де команди створюють купу моментів, а рахунок все одно 0:0, і здається, що xG мало що пояснює. Хотілося б почути, чи хтось реально перевіряв це на практиці, можливо, на своїх ставках чи трекінгу статистики?

312 3 0 Share

Comments (2)

• Якщо говорити з власного досвіду, то xG справді може допомогти зрозуміти, наскільки команди здатні створювати якісні моменти, але не варто сприймати його як абсолютний показник. Я кілька місяців веду власний журнал прогнозів і часто звіряю дані з платформою, де є зведені прогнози “обидві заб’ють”, наприклад тут: https://xgscore.io/ua/predictions/both-to-score . І скажу так: коли обидві команди стабільно генерують високий xG протягом кількох турів, шанси на BTTS справді зростають. Але є нюанс – потрібно враховувати стиль гри та динаміку складу. Наприклад, якщо команда грає через фланги й багато навішує, xG може бути високим, але якість завершення часто підводить. Або в матчах, де одна з команд раптово змінює тренера, її поведінка взагалі виходить за межі статистичних прогнозів. Тому xG корисний як орієнтир, але я б точно не робив вибір тільки на його основі — потрібно дивитись ширше, поєднувати аналітику з реальними ігровими спостереженнями.

• @claraweltz З цікавістю читаю ваші думки, бо сам лише починаю заглиблюватися у статистичну частину прогнозів. Мені здається, xG може бути гарним доповненням, але не замінює загальну картину. Бувають матчі, де мотивація команд чи навіть погодні умови грають більшу роль, ніж цифри. Але аналізувати це все разом — звучить доволі раціонально. Мабуть, усе впирається у вміння правильно комбінувати статистику і живе розуміння футболу.

Looks like your connection to URSTYLE was lost, please wait while we try to reconnect.